SEKRETAR MIHAJLOVIĆ NA SEDNICI SSS JAGODINE

Na sednici Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Jagodinu i opštine, koja je održana 07. decembra u Jagodini, u čijem radu je učestvovao Zoran Mihajlović, sekretar Veća SSS Srbije, ukazano je na učestalo i sve “maštovitije” ignorisanje sindikata kao socijalnog partnera u regulisanju radnopravnih odnosa i zaštite pojedinačnih prava članova sindikata i zaposlenih uopšte. Osim toga, pojačan je i pritisak poslodavaca na predsednike sindikalnih organizacija i predstavnike zaposlenih, sa namerom da se otvorenim ili prikrivenim pretnjama ili ucenama, minimizira i “otupi” njihova aktivnost i istrajnost u zahtevima.

Zatraženo je od najvišeg rukovodstva Saveza sindikata da se hitno pokrenu sve neophodne aktivnosti prema odgovarajućim državnim organima i institucijama, kako bi se prestalo sa ovakvom praksom.

Povodom odlaska u penziju, Zoran Mihajlović je Miroslavu Gajiću, dugogodišnjem predsedniku Saveza samostalnih sindikata u Jagodini, uručio prigodan poklon Saveza samostalnih sindikata Srbije.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar