PREMINUO DUGOGODIŠNJI SINDIKALAC MIROSLAV BELANČIĆ

Miroslav Belančić, dugogodišnji sindikalac iz Ade i veliki borac za ljudska i radnička prava, preminuo je nedavno od posledica korone.

Belančić je započeo sindikalnu karijeru kao predsednik sindikalne organizacije preduzeća „Potisje“ Ada. Bio je član Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije, Predsedništva i Veća Saveza samostalnih sindikata Vojvodine, predsednik i potpredsednik Veća SSS za više opština Senta, Ada i Kanjiža i više od 20 godina na čelu organa SSS opštine Ada i rukovodilac njenih stručnih službi.

Bio je veliki borac za ljudska i radnička prava, zagovornik rešavanja socijalnih konflikata putem socijalnog dijaloga, suočavao se sa mnogobrojnim problemima u svojoj sredini koje je sa lakoćom rešavao.

Belančić je bio pomoćnik predsednika opštine Ada i administrator Odeljenja za kapitalne investicije i za lokalno-ekonomski razvoj opštine Ada.

Savez samostalnih sindikata Srbije mu je 2017. godine dodelio priznanje „27. april“, koje se daje za posebne rezultate u ostvarivanju prava i zaštiti materijalnog, socijalnog i društvenog položaja zaposlenih, dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju SSSS i afirmaciji njegove uloge u društvu.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar