VEĆE KRUŠEVCA SPREMNO ZA ODLUČNIJU BORBU ZA PRAVA RADNIKA

U Kruševcu je održana sednica Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Kruševac i opštine Ćićevac, Brus i Varvarin, kojoj su prisustvovali i predsednik Saveza Ljubisav Orbović i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

Gradonačelnica je ocenila da je dosadašnja saradnja bila vrlo uspešna, s obzirom na to da su i sindikat i lokalna samouprava na zajedničkom zadatku.

„Poslodavci, sindikati i radnici imaju isti cilj, da svima bude dobro, i isti model, da mogu da se oslone jedni na druge“, rekla je Palurovićeva.

Predsednik Orbović je istakao da se tradicija dobrih odnosa sa gradonačelnicima nastavlja, jer je rešavanje problema na lokalu dobar način za prevazilaženje nesuglasica.

On je izrazio nadu da će kompletno renoviran prostor Veća Kruševca doprineti privlačenju mladih u sindikat, „koji su uvek bili pokretačka snaga, ali su sada, nažalost, bez energije i većina njih razmišlja samo gde i kako da odu.

„Mi moramo naći način da ih aktiviramo, i to najpre na nivou sindikalnih organizacija i lokalnih uprava“, kazao je Orbović, primetivši da „danas nije lako biti sindikalac“.

„Činjenica je da naše plate sporije rastu od troškova života, da će velika energetska kriza pogoditi i Srbiju, a čije su posledice neizvesne. Uz pandemiju, ovo su dodatni izazovi za sindikate“.

Zaključujući sednicu, predsednik SSSS za grad Kruševac Saša Nešić je rekao da je to veće spremno da se još odlučnije bori za prava radnika, bolji život i veće zarade.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar