Održana svečana sednica Sindikata Beograda

Povodom 22. marta – Dana Saveza samostalnih sindikata Beograda, održana je radno- svečana sednica Veća Saveza samostalnih sindikata Beograda, kojoj su
prisustvovali i predsednik, sekretar i potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ljubisav Orbović, Zoran Mihajlović i Duško Vuković.

Veće Beograda usvojilo je Izveštaj o radu tog sindikata za 2021. godinu, Izveštaj o radu Fonda za solidarnu i materijalnu pomoć članovima Saveza samostalnih sindikata Beograda, kao i Odluku o izboru poverenika za opštinu Obrenovac.

Sednici su prisustvovali i predsednici Saveza samostalnih sindikata Niša, Vojvodine, Novog Sada i opština, predsednici Republičkih odbora samostalnih sindikata, članovi Socijalno-ekonomskog saveta grada Beograda, na čelu sa presedavajućim Saveta Andrejom Mladenovićem, kao i Bojan Lađevac iz Fondacije Fridrih Ebert.

Čestitavši Dan sindikata svim članovima Saveza samostalnih sindikata Beograda, predsednik Dragan Todorović je istakao značaj aktivnosti koje sprovodi taj sindikat, kako u Beogradu, tako i na međunarodnom planu.

On je naglasio da su u januaru ove godine održani izbori za Stalni komitet u EKTUN-u, na kojima je Savez samostalnih sindikata Beograda izabran za člana Stalnog komiteta.

Predsednik Orbović je čestitao članovima Veća Dan sindikata i istakao da je saradnja Saveza samostalnih sindikata Srbije i Saveza samostalnih sindikata Beograda za svaku pohvalu i da je izuzetno zadovoljan svim aktivnostima koje sprovodi Savez samostalnih sindikata Beograda.

Andreja Mladenović je pohvalio izetno dobru saradnju Saveza samostalnih sindikat Beograda sa Skupštinom grada Beograda i istakao značaj saradnje socijalnih partnera u radu Socijalno-ekonomskog savet grada Beograda.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar