Majdanpek: Bezbednost i zdravlje na radu tema radionice za sindikalne aktiviste

Savez samostalnih sindikata Srbije, zajedno sa UGS Nezavisnost, a u saradnji sa Američkim centrom za međunarodnu radničku solidarnost, sprovodi program obuke sindikalnih aktivista u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Jedna od radionica održana je juče u Majdanpeku za sindikalne aktiviste Borskog okruga.

Aktuelno stanje u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, aktivnosti Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, kao i aktivnosti Inspektorata za rad u prošloj godini i planovi za ovu bili su osnovne teme radionice koju su u Majdanpeku sprovele dve reprezentativne sindikalne centrale u Srbiji.

Skup je počeo minutom ćutanja za stradale rudare u rudniku “Soko” u Soko Banji.

Predstavnici našeg sindikata ukazali su na probleme koje zaposleni imaju na radu, vezano za bezbednost I zdravlje i najavili aktivnosti sindikata u ovoj oblasti tokom 2022. godine.

Osim što su upoznati sa aktuelnim stanjem u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, učesnici radionice bili su u prilici da od savetnika u Upravi za bezbednost i zdravlje na radu Miodraga Loncovića saznaju nešto više o aktivnostima Uprave za BZR koje se odnose na priprеmu propisa u oblasti bеzbеdnosti i zdravlja na radu, a načelnica Odeljenja za studijsko-analitičke poslove i nadzor Inspektorata za rad Maja Ilić, uz praktične primere, govorila je o aktivnostima ovog Inspektorata i planovima u ovoj godini.

Profesor dr Petar Bulat govorio je o značaju medicine rada u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu..

Related Articles

Responses

Ostavite komentar