Čelnici Sindikata predškolaca posetili Kosovo i Metohiju

Predsednica i sekretarka Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije, Bosiljka Jovanović i Slobodanka Ninić, održali su, u prostorijama Veća SSS za Kosovo i Metohiju,  sastanak sa predsednicima sindikalnih organizacija predškolskih ustanova iz Leposavića, Gračanice, Zvečana, Zubinog Potoka, Kosovske Mitrovice i Leška.

 

Sastanku je, pored Zorana Jevtića, predsednika Veća SSS za Kosovo i Metohiju, prisustvovao i poverenik za Prilužje.

 

Sindikalni predstavnici su informisani o isplati jednokratne državne pomoći od 10.000 dinara zaposlenima sa KiM, kao i o svim načinima podrške koje mogu dodatno očekivati od svoje sindikalne centrale i kosovskog veća.

 

Nakon što su se čelnici Sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije upoznali sa načinom funkcionisanja zaposlenih i sindikalnih organizacija na Kosovu i Metohiji, zajednički je zaključeno da bi bilo potrebno oformiti odbor predškolaca u okviru tog sindikata.

 

Posle sastanka, predsednica i sekretarka Sindikata, Bosiljka Jovanović i Slobodanka Ninić su posetili Zvečan i Leposavić, gde su razgovarali sa čelnicima privremenih organa i zaposlenih u predškolskim ustanovama, kao i PU „Car Konstantin i carica Jelena“ u Prilužju.

 

U okviru posete toj srpskoj pokrajini, čelnici Sindikata i Zoran Jevtić prisustvovali su proslavama, koje su upriličene povodom 60 godina postojanja PU “Danica Jaramaz” iz Kosovske Mitrovice i 70 godina podstojanja PU “Đurđjevak” u Gracanici.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar