Radnici Fiata protest nastavljaju danas u Beogradu

Zaposleni u Fijatu najavili su da će danas blokirati Beograd, odlučeno je na sastanku sindikata koji je održan u 19 časova.
Nekoliko stotina radnika uputiće se u glavni grad autobusima i privatnim automobilima, a najavljena je blokada vitalnog dela Beograda. O kom mestu se tačno radi nisu želeli da otkrivaju, plašeći se da ih policija u tome ne spreči.
Radnici će se okupiti ispred Skupštine grada Kragujevca u 10 časova, a polazak za Beograd planiran je za 10:30.
Kako ističe Zoran Miljković, predsednik Samostalnog sindikata u kompaniji Fiat plastik, na ovaj potez su se odlučili jer ih je država saterala uza zid i nemaju drugog rešenja.
On je istakao da su radnici bili u kontaktu sa premijerkom koja ih je obavestila da ne želi sa njima da pregovara jer su izašli na ulicu. Nije, po njegovim rečima, želela ni da im saopšti konačan broj radnika koji su se opredelili za rad u Slovačkoj.
“Premijerka je prekršila sve dogovore. Pre 15 dana je sedela pored mene u Kragujevcu i obećala da će danas da nam dostavi pisane garancije za sve što je dogovoreno na tom sastanku. To još uvek nije uradila. Danas nije želela ni da razgovara sa nama”, objašnjava Miljković.
On se unapred izvinjava svim građanima Beograda zbog blokade, ali kaže da su na taj korak primorani jer ih država konstantno laže.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar