Radnici Fijata u subotu sa Vučićem: Dobili garancije i odblokirali auto-put

Radnici kragujevačkog Fijata, nakon višesatne blokade auto-puta, odlučili su da se povuku, nakon što su pristali da se u subotu sastanu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Demonstranti su se razišli u 18.17 sati.

Predstavnici sindikata dobili su pisane garancije od kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vućića da će sastanak biti održan u subotu u 9. časova. Kako su rekli iz sindikata, protest je završen.
Radnici kragujevačkog Fijata, koji su juče od 13 sati blokirali deo autoputa kod Centra Sava u Beogradu, saopštili su da nije bila tačna vest da su imali zakazan sastanak u Vladi Srbije u 16.30, navodeći da o rešavanju svojih egzistencijalnih problema žele da razgovaraju isključivo sa Vučićem.

Oni su, u 17.25, kada im je ponuda pročitana, poručili da će, dok se Vučić ne pojavi, nastaviti s blokadom. Obelodanjivanje ponude izazvalo je polemiku i svađe među učesnicima protesta, jer je većina bila protiv sastanka, i skandirala je “izdaja”.

Miljković i Saša Đorđević objavili su da će ići uskoro kod Vučićevog šefa kabineta kako bi dobili papir i garancije, a blokada do tada ostaje. Međutim, u međuvremenu je put odblokiran.

“*Dobili smo ponudu za sastanak u subotu u 9h, ali da se mi sad povučemo momentalno*”, rekao je okupljenima. Na to su radnici Fijata reagovali negodujući, navodeći da su spremni da ostanu i dalje na Gazeli.

Miljković kaže za N1 da ih je Ivica Kojić, šef kabineta predsednika Srbije, kontaktirao, a i da očekuju predstavnika kabineta Ane Brnabić da dođe da im se obrati, da to isto potvrdi, nakon čega će, kako dodaje, odblokirati autoput.

“*Dobili smo pisane garancije šefa Vučićevog kabineta Ivice Kojića, razgovarali smo i dobili garancije da ćemo u subotu u 9h biti primljeni, ne možemo ranije jer predsednik ima obaveze. Duboko verujem da ćemo iznaći rešenje i da ćemo imati prvi put zaista ozbiljne i konstruktivne razgovore*”, kaže Saša Đorđević, predstavnik sindikata.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar