Predstavnici sindikata Fiata ponovo na sastanku u Predsedništvu

Za oko 1.000 Fiatovih radnika u toku je novo prijavljivanje za jednu od dve opcije rada u “Stellantisovim” fabrikama u Evropi, piše *RTS* <www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/4874452/fijat-sindikati-radnici-pregovori-otpremnine.html>.

Oni koji ne prihvate ponudu biće proglašeni tehnološkim viškom. Kako su sindikati najavili za RTS <www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/4874452/fijat-sindikati-radnici-pregovori-otpremnine.html>, u 14 časova u Predsedništvu Srbije zakazan je novi sastanak sa predstavnicima resornih ministarstava.

Dok se radnici odlučuju, njihovi predstavnici nastavljaju pregovore s državom. Teme sastanka sindikata s predstavnicima resornih ministarstava u Predsedništvu Srbije su pomoć države pri zapošljavanju radnika Fiata u drugim kompanijama i zaštićene kategorije zaposlenih.

Saša Đorđević, predsednik Samostalnog sindikata FAS, naglasio je da će se razgovarati o zapošljavanju svih onih radnika koji uzimaju otpremnine i koji će u narednom periodu raskinuti ugovor sa matičnom kompanijom.

“*Jednostavno detalji gde mogu da se zaposle, načini koji, vezano za prijavljivanje i svi oni detalji da bi njima što lakše bilo da što kraći period prelaska iz jedne kompanije, pređu u drugu kompaniju. I ranjive kategorije. Imamo i tu par samo nekih tehničkih detalja koje treba da zaokružimo. Moraćemo samo da potvrdimo sve ono što smo do sada pričali*”, istakao je Đorđević.

Kako je naveo, na “stolu” su ostavili kategoriju supružnika, gde bi jedan od supružnika, objasnio je, na taj način bio sačuvan, a da drugi ima izbor da prihvati da radi u inostranstvu ili da uzme otpremninu.

Izvor: RTS <www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/4874452/fijat-sindikati-radnici-pregovori-otpremnine.html>

Related Articles

Responses

Ostavite komentar