Čestitka rudarima povodom Dana rudara

Svim rudarima u Srbiji čestitam Dan rudara. Dan kada se sećamo herojske borbe i štrajkova u Senjskim rudnicima, kojima su se rudari izborili za povratak otpuštenih kolega na posao, skraćeno radno vreme i prvu opremu za lakši rad u rudniku.
Dan kada glasno upozoravamo da rudari i dalje teško žive, da rade u izuzetno nepovoljnim uslovima, dodatno otežanim tokom epidemije korona virusa kada su radili u tri smene.
Dan kada ponovo glasno izgovaramo imena kolega koji su živote ostavili u jamama i tražimo da se rudari adekvatno zaštite, a da se odgovorni za propuste kažnjavaju.
Dan kada pozivamo da se problemi hitno rešavaju, da se obezbede uslovi za rad koji će smanjiti svakodnevne rizike i opasnosti kojima su naše kolege izložene.
Ali i dan kada se podsećamo da solidarni, odlučni i uz sve legalne metode sindikalne borbe, možemo da postignemo uspeh u našoj borbi za bolji i bezbedniji rad i život.
Rudarima u Srbiji želim sreću i zdravlje, bolje zarade i uslove rada i čestitam današnji jubilej uz tradicionalni pozdrav:
Srećno!!!

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije
Ljubisav Orbović

Related Articles

Responses

Ostavite komentar