SSMS: Očuvanje i jačanje namenske industrije, u interesu zaposlenih

Samostalni sindikat metalaca Srbije (SSMS) očekuje iskrenu saradnju sa ministarstvima i Vladom Srbije u cilju očuvanja i jačanja kapaciteta fabrika namenske industrije, u interesu zaposlenih.
To je rečeno na sastanku, koji je predsednik tog sindikata Zoran Marković održao sa predsednicima sindikalnih organizacija fabrika namenske industrije, poručivši im “zajedno smo jači i zajedno možemo sve”!
Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj situaciji u preduzećima namenske industrije i narednim aktivnostima sindikata u rešavanju mnogobrojnih problema u poslovanju preduzeća, kao i o realizaciji zaključaka i aktivnosti koje su dogovorene na zajedničkom sastanku sa ministrom odbrane i ministarkom privrede, održanom 8. jula 2022. godine.
Predsednik SSMS Zoran Marković je ukazao na činjenicu da više od dva meseca nema zvaničnog zapisnika sa tog sastanka, kao ni realizacije postignutih dogovora s ministrima u cilju prevazilaženja mnogobrojnih problema koji su nastali zbog nekvalitetne komunikacije predstavnika sindikata, poslovodstva fabrika i nadzornih odbora.
Predstavnici sindikata su ponovili da se mora poštovati postignut dogovor iz proteklog perioda – konverzija potraživanja za neplaćene poreze, naročito oko uplate poreza za zdravstveno osiguranje, poboljšanje uslova rada, odobravanje investicija u rešavanju energenata za nesmetani rad fabrika, rešavanje preostalog društvenog kapitala, sprečavanje urušavanja fabričkih sistema od strane nadzornih odbora i uspostavljanje redovne komunikacije sindikata sa resornim ministarstvom.
Na sastanku, koji je održan 29. avgusta, prisustvovali su predsednici sindikalnih organizacija “Zastava oružje” – Kragujevac, “Sloboda” – Čačak, “Prvi partizan” – Užice, “Milan Blagojević” – Lučani, “Krušik” – Valjevo, “Prva petoletka” – Trstenik i “Prva iskra” – Barič.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar