Nezadvoljni radnici Aerodrom Keteringa u Beogradu obustavili rad na jedan dan

Zaposleni radnici kompanije Aerodrom Ketering u Beogradu obustavili su rad na jedan dan kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog brojnih problema u toj firmi, potvrdio je Dragan Кabić, predsednik Sindikata “Jat Ketering”.

On je, u izjavi za sajt Saveza samostalnih sindikata Srbije, rekao da su zaposleni u proizvodnom delu keteringa obustavili rad juče od ponoći do 14 časova zbog kašnjenja plata i prevoza i neuplaćenog zdravstvenog osiguranja.

“U protestu je učestvovalo oko 120 zaposlenih i za to vreme ništa od hrane iz keteringa nije isporučivano u avione”, precizirao je Kabić.

Protest se, prema njegovim rečima, završio obećanjem poslodavca da će do 20. septembra isplatiti sve finansijske obaveze prema zaposlenima i uplatiti zdravstveno osiguranje.

“Ukoliko ne bude ispunio obećanje, od 21. septembra će biti nastavljena obustava rada”, naglasio je Kabić, koji je trenutno bez posla jer je zbog sindikalnih aktivnosti dobio otkaz u toj firmi posle 35 godina rada.

Firma Aerodrom Ketering je u arapskom vlasništvu, a krajem 2019. godine je napravila dogovor sa Er Srbijom o preuzimanju zaposlenih radnika od ove avio-kompanije na višegodišnji period.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar