Protest Sindikata GSP ispred Skupštine grada

Nezadovoljni zbog najave osnivanje novog javnog komunalnog preduzeća za naplatu javnog prevoza, Samostalni sindikat GSP “Beograd” održaće danas javnu sednicu Skupštine ispred Skupštine grada Beograda.

Skup će početi u 9 časova, za kada je zakazana I sednica beogradskog parlamenta, na kojoj će biti razmatran predlog novog gradonačelnika da se formira novo preduzeće za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom.

“Budući da na zahteve koje smo predali gradonačelniku, gradskom sekretaru za javni prevoz, predsedniku Skupštine grada, predsedniku odborničke grupe SNS i v.d. direktoru JKP GSP „Beograd“ nismo dobili odgovor, okupićemo se u što većem broju kako bismo pokazali nezadovoljstvo zbog toga što tačka 17 nije skinuta sa dnevnog reda sednice Skupštine i što nije došlo do dijaloga”, navodi se u saopštenju Samostalnog sindikata.

Sindikat podseća I na ciljevi za koje se oduvek bori – očuvanje celovitosti preduzeća, bolji uslovi za rad i bolje zarade zaposlenih.
Zato će, osim povlačenja predloga za osnivanje novog preduzeća, zahtevati i uvođenje petodnevnog rasporeda za vozače, veće zarade za vozače i radnike održavanja i očuvanje celovitosti JKP GSP.
https://youtu.be/2fjHUHOFzF0

Related Articles

Responses

Ostavite komentar