IZAŠAO PRVI BROJ ELEKTRONSKOG MAGAZINA “GLAS RADNIKA”

Regionalni sindikalni savet Solidarnost, koga čini 10 sindikalnih centrala iz 6 zemalja bivše Jugoslavije, pokrenuo je, uz podršku Evropske konfederacije sindikata, regionalni sindikalni elektronski časopis „Glas radnika“.

Ovo sindikalno glasilo, jedinstveno u regionu, biće objavljivano dvomesečno i pokrivaće različite sindikalne teme od interesa, kako za članove sindikata, tako i za sve zaposlene u zemljama regiona.

Upravo je objavljen prvi broj, čija je tema minimalna zarada u zemljama regiona. Broj sadrži uporednu analizu zakonske regulative instituta minimalne zarade, visine njenog iznosa, dinamike uvećanja u poslednjih pet godina, trenda kretanja broja radnika koji je primaju, odnosa minimalne zarade i cene potrošačke korpe, kao indikatora za rast ili slabljenje kupovne moći radnika, kao i druge informacije vezane za „minimalac“ u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj.

Bilten bi trebalo da poboljša komunikaciju sindikata s članstvom i javnošću, da osnaži njegovu ulogu u institucijama socijalnog dijaloga, kao i da doprinese jačanju sindikalnog pokreta i regionalne saradnje.

Link za Bilten:
*https://onthewaytoeu.net/glas-radnika-broj-1* <onthewaytoeu.net/glas-radnika-broj-1>

Related Articles

Responses

Ostavite komentar