Selaković: Novi zakon o bezbednosti i zdravlju na radu donosi niz novina

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković ocenio je da je cilj predloženog zakona o bezbednosti i zdravlju na radu da podigne nivo bezbednosti i zaštite zaposlenih.
Na pitanja novinara povodom Dana bezbednosti i zaštite na radu, Selaković je istakao da je novo zakonsko rešenje dobilo i pozitivno mišljenje Evropske komisije, a da je jedna od promena i kaznena politika za koju je istakao da ima i svoju preventivnu funkciju.
„Važnije je da vidimo kako da preveniramo ugrožavanje, i da tome doprinesemo češćim i većim kontrolama poslodavaca, kao i boljom saradnjom sa sindikatima i poslodavcima”, rekao je on.
Selaković je ocenio da su združenim kontrolama Uprave za zaštitu na radu i Inspektorata u poslednjih godinu dana postignuti značajno bolji rezultati.
„Udružene kontrole su bile učestalije, a za rezultat su imale i manje povreda na radu. Mada je to i dalje veliki broj”, rekao je on.
Dodao je da je u Srbiji manja nezaposlenost, a da je posebno radno intenzivna građevina, koja je po ovom pitanju osetljiva, prenosi Tanjug.
Selaković je naglasio i da novi zakon o bezbednosti i zdravlju na radu donosi niz novina.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar