Svečana akademija povodom 120 godina Saveza 26. aprila u Domu sindikata

Najjača i najveća sindikalna centrala u Srbiji ove godine obeležava veliki jubilej – 120 godina od osnivanja.

Malo je institucija, a još manje organizacija u Srbiji, pa i Evropi, koje imaju kontinuitet postojanja i delovanja kroz čitav 20. vek. Jedna od takvih je Savez samostalnih sindikata Srbije, koji je, uprkos više nego turbulentnom vremenu, uspeo da opstane i opravda svoje postojanje i u 21. veku.

Bez obzira na sve promene, Savez je za ovih 12 decenija ponekad slabio, češće rastao i jačao, u njega su ulazila nova sindikalna društva i strukovni sindikati, a osnovni ciljevi zbog kojih su se zaposleni učlanjivali u sindikate, a sindikati u Savez – nisu se mnogo promenili.
Borba za prava zaposlenih, za bolje zarade, za penzionu i zdravstvenu sigurnost, za bezbednost na radu – traje i dalje.

Da se dugom i bogatom istorijom ponosimo, dok istovremeno gledamo napred, prikazaćemo na Svečanoj akademiji, čiji je i slogan ISTORIJA JE PUTOKAZ, BUDUĆNOST JE PUT!, kojim jasno poručujemo da nikada nećemo posustati i da će se uvek, snažno i energično, čuti glas radnika.

Svečana akademija biće održana u sredu, 26. aprila 2023. godine, sa početkom u 13 časova, u MTS Dvorani (Dvorana doma sindikata), sala 1, Trg Nikole Pašića 5a, Beograd.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar