Udruženja penzionera sutra na sastanku kod predsednice Vlade Srbije

Predstavnici reprezentativnih udruženja penzionera sutra će se, u utorak, 29. avgusta, sastati s predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, kako bi razgovarali o materijalnom i socijalnom položaju penzionera.

Predsednica vlade je sazvala sastanak na zahtev udruženja, nezadovoljnih sve težim uslovima za život najstarijih građana Srbije.

Udruženja su nedavno ukazala da je poslednje dve godine došlo do dramatičnog osiromašenja penzionerske populacije, uzrokovano stalnim povećanjem cena prehrambenih proizvoda, energije troškova stanovanja, lekova, zbog čega se čak oko million najstarijih našlo na rubu fizičkog opstanka.

U dopisu, upućenom predsedniku države i predsednici Vlade Srbije, penzionerska udruženja smatraju da penzije do kraja 2025. godine ne bi smele biti niže od 50% prosečne zarade u Srbiji do kraja te godine, što bi podrazumevalo nešto veći rast penzija od projektovanog.

Sastanak, kojem će prisustvovati predstavnici Udruženja sindikata penzionera Srbije, Saveza penzionera Srbije i Udruženja sindikata penzionera Srbije „Nezvisnost“, biće održan u kabinetu predsednice vlade, sa početkom u 9 časova.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar