Industrijski sindikat prisvaja zasluge samostalnog sindikata u Aptiv Novi Sad

Sindikalna organizacija samostalnog sindikata „Aptiv Mobility services doo“ optužila je Industrijski sindikat da nezasluženo prisvaja postignute uspehe koji je do sada postigla ta jedina reprezentativna sindikalna organizacija u toj kompaniji.
Objavom Industrijskog sindikata Srbije na svom sajtu, od 29. avgusta ove godine, kolege iz tog sindikata pokušavaju da borbu i aktivnosti Samostalnog sindikata ponize i, na taj način, prisvoje tuđe zasluge i osvoje simpatije zaposlenih u kompaniji.
Samostalni sindikat, sa više od hiljadu članova, jedini je reprezentativni sindikat u „Aptiv Mobility services doo“ i potpisnik je kolektivnog ugovora.
Ta sindikalna organizacija dugi niz godina uspešno pregovara sa poslodavcem o poboljšanju uslova rada u interesu zaposlenih, a poslednje pregovore je započela na sopstvenu inicijativu, bez učešća drugih sindikata.
Zato je pozvala Industrijski sindikat da ne prisvaja tuđe uspehe, već da sopstvenom borbom osvoji članstvo.
Podsećanja radi, taj sindikat je, na svom sajtu pod naslovom „Industrijski sindikat Srbije dobio podršku od Samostalnog sindikata Aptiv Novi Sad“, napisao da su „nakon što je 16.08.2023. godine Industrijski sindikat Srbije i Industrijski sindikat Aptiv Mobility Novi Sad uputio dopis rukovodstvu kompanije sa zahtevom za povećanje zarada, većim iznosom toplog obroka i regresa za godišnji odmor koji je u Aptivu 1 dinar, a zahtev Industrijskog sindikata Srbije je da on bude u visini republičke minimalne zarade, kolege iz Samostalnog sindikata Aptiva stali su iza tih zahteva i na sastanku sa direktoricom kompanije Biljanom Pandovski su razmatrali mogućnosti realizacije ovih zahteva“.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar