Savez pružio punu podršku zaposlenima u „Pošta Srbije“

Savez samostalnih sindikata Srbije daje punu podršku aktivnostima koje vode zaposleni u JP „Pošta Srbije“ u borbi za bolji materijalni i socijalni položaj radnika.
U dopisu, koji je predsednik Saveza Ljubisav Orbović uputio zaposlenima, navodi se da su oni, nažalost, prinuđeni da se obustavom rada, kao legalnim sredstvom radničke borbe, izbore za narušena prava i bolje uslove rada.
Ovaj spontani protest zaposlenih, koji će uskoro ući i u četvrtu nedelju, svedoči o velikom nezadovoljstvu radnika koji zahtevaju plate od kojih može dostojanstveno da se živi, ali i zapošljavanje novih radnika u tehnologiji i učestvovanje u dobiti preduzeća.
Dok se obustava širi po celoj zemlji, nadležni ne samo da ne pokazuju volju za dogovorom koji bi sistemski rešio problem, već zastrašuju i sankcionišu zaposlene.
Savez samostalnih sindikata Srbije zahteva od nadležnih organa da se, kroz otvoreni i iskreni dijalog sa predstavnicima zaposlenih, pronađe najbolje rešenje u korist radnika, a od čega će imati korist i svi građani Srbije.
Spremni smo da, i organizaciono i stručno, pružimo svu neophodnu pomoć zaposlenima u „Pošta Srbije“, kao i da posredujemo u pregovorima kako bi se trenutna situacija, koja ne odgovara nikome, prevazišla na najbolji mogući način.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar