Vuković pozvao mlade da se kandiduju za sindikalne funkcije

Potpredsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Srbije Duško Vuković pozvao je mlade da se kandiduju za sindikalne funkcije na svojim teritorijama i granama.

 

S obzirom na to da iduće godine počinju izborne aktivnosti u SSSS, Vuković je ohrabrio mlade sindikaliste da se ne libe da istupe ispred svojih organizacija i zatraže podršku starijih kolega za svoju kandidaturu.

Time bi podmladili sindikalne organe ali i pokazali da su uzeli budućnost u svoje ruke i da će ubuduće oni voditi sindikalne borbe, rekao je Vuković na seminaru Sekcije mladih SSSS, koji je održan 1-3. novembra u Beogradu.

Nakon što je predsednica Sekcije mladih Ružica Grabovac Marković predstavila rad, značaj i organizaciju Sekcije, projektni saradnik iz Švedske, Anders Dal je govorio o organizacionoj strukturi Runo škole i obukama koja sprovode za zaposlene i aktiviste.

Anders se posebno osvrnuo na štrajk, koji je poslednji put u Švedskoj organizovan davne 1980. godine jer, kako je rekao, nije poželjan i donosi loš publicitet. On je naglasio i da štrajk nije dozvoljen dok su u toku aktivni kolektivni pregovori, koji pokrivaju 91% tržišta rada.

Nacionalni koordinator Međunarodne organizacije rada u Srbiji, Jovan Protić je govorio o međunarodnoj saradnji, proceduri žalbi, aplikaciji za prijavljivanje kršenja radnih prava, ratifikaciji konvencija i predstavio projekat MAP o borbi protiv dečijeg rada.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar