MLADI NA 14. KONGRESU EVROPSKE KONFEDERACIJE SINDIKATA

Dan uoči 14. kongresa Evropske konfederacije sindikata u Beču, Komitet mladih EKS organizovao je seminar na temu “Budućnost sindikata u Evropi – mladi, digitalni i organizovani”. Uz podršku Fondacije Fridrih Ebert predstavljena su inovativna rešenja za organizovanje mladih radnika u svetlu izazova koje tržištu rada donose novi atipični oblici zapošljavanja i digitalna ekonomija. Predavači su prezentacijama i iskustvom doprineli širenju informacija i suočavanju sa ovim pitanjima.
Predsednica Komiteta mladih EKS Viktorija Nađ, otvorila je Kongres što govori o sve većem značaju koji se pridaje mladim liderima. Potom je Komitet mladih istakao cilj da na sledećem Kongresu 2023. godine bude 23% delegata do 35 godina. Mladi su izasli na binu i velikim banerom poslali jasnu poruku “23% do 2023.”. U zajedničkom obraćanju delegatima govorili su o teškom položaju mladih u Evropi i da se odluke o mladima donose bez njihovog prava učešća. Zato su akcijama na Kongresu skretali pažnju na svoje zahteve i tražili podršku svih prisutnih.
Da su uzburkali misli prisutnima pokazalo se time što je svaki sledeći govornik spomenuo mlade, njihov položaj i prava, kao znake velike podrške. Da li će tako zaista i biti, videćemo na sledećem Kongresu 2023. godine.
Sekciju mladih SSSS predstavljala je predsednica Ružica Grabovac.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar