Savez dobio još jednog člana – Sindikat Gvozdeni Puk u okrilju SSSS

Sindikat Gvozdeni Puk pristupio je Savezu samostalnih sindikata Srbije.

Sporazum o pristupanju u članstvo Saveza potpisali su, u Vrnjačkoj Banji, sekretar Veća SSSS Zoran Mihajlović i predsednik Sindikata Gvozdeni Puk Ljubiša Milošević.

Tako je SSSS dobio još jednu članicu koja, za sada, okuplja oko 1.500 članova, zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Osnovan 2018. godine, Sindikat Gvozdeni Puk, čije je sedište u Prokuplju,
nazvan je po Drugom pešadijskom puku „Knjaz Mihajlo”, poznatom pod nazivom “Gvozdeni puk”, koji su činili pripadnici srpske vojske tokom ratova od 1912. do 1918. godine. Taj puk se, hrabrošću, čvrstinom i visokim borbenim moralom u oslobodilačkim ratovima, pročuo i junaštvom zadivio skoro sve savezničke vojske, njihove vojskovođe, vlade i narode.

Uz slogan „Ko sme – taj može“, Sindikat Gvozdeni Puk se bori da svojim članovima omogući veća lična prava, viši standard i bolje uslove rada i života.

Čestitavši im na ulasku u Savez, Zoran Mihajlović je istakao da će SSSS uložiti napore da taj sindikat u što kraćem roku postane reprezentativan u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane.

„Očekujem da ćete sada, kada ste postali deo Saveza, postati mnogo jači i uspešniji, kao i da ćete, sa druge strane, doprineti da najveća sindikalna centrala u Srbiji postane još brojnija i snažnija“, zaključio je Mihajlović.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar