Sindikat Zastava oružje podržao zahteve radnika Fijata

Odbor Sindikalne organizacije Zastava oružje je ocenio da su zahtevi radnika Fijata u potpunosti legitimni i u funkciji su odbrane elementarnih civilizacijskih, građanskih i radničkih prava.

Pokazujući veliku hrabrost i odlučnost da odbrane svoje zahteve dali su svetao primer kako se treba boriti protiv političke osionosti i nipodaštavanja radničkih prava, navedeno je u današnjem saopštenju te sindikalne organizacije.

„I pre 12 godina tadašnji političari obećavali su svetlu budućnost, najavljujući dolazak Fijata, uz otpuštanje hiljade radnika i subvencijama koje su se merile stotinama miliona evra, a i sada se najavljuju elektromobili i gde opet hiljade radnika treba da ostane bez posla uz subvencije od desetine miliona evra. Pitamo se da li se istorija ponavlja… “

Radnici Fijata su otporom pokazali ne samo političkoj vrhuški već i ograncima sindikalne centrale zrelost kako se brane najviši ideali pravde i čestitosti i kako se brane prava industrijskih radnika u gradu koji je platio preveliku cenu tranzicije kada se desetine hiljade radnika našlo na ulici, da bi danas radnici opet bili u istom položaju.

Sindikat Zastava oružje daje punu i bezrezervnu podršku radnicima Fijata koji se ne bore samo za svoja prava, već i za prava drugih radnika, verujući da će vlasti države shvatiti da se radnici ne svojom krivicom gubitkom posla dovode u građane drugog reda jer je jasno da ostajanjem bez posla ostaju i bez lične i porodične perspektive i ljudskog dostojanstva.

Na žalost u državi Srbiji ni posle dve decenije od demokratskih promena nije stvoreno društvo u kome će se afirmisati princip socijalne pravednosti i solidarnosti, ocenio je Sindikat Zastava oružje.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar