Jura izgubila od sindikalaca

Kompanija Jura iz Leskovca izgubila je prvostepenom presudom spor protiv sindikalaca Predraga Stojanovića i Zorana Markovića, koji su oslobođeni optužbe da su u javnim istupanjima iznosili poslovne tajne te južnokorejske firme, rekao je njihov advokat Miloš Vučinić.

Postupak protiv predsednika organizacije Samostalnog sindikata u Juri Predraga Stojanovića, koji je pre godinu dana dobio otkaz, i predsednika Samostalnog sindikata metalaca Srbije Zorana Markovića vođen je skoro godinu dana pred Osnovnim sudom u Leskovcu.

“U obrazloženju presude navodi se da oni nisu imali nameru da naruše poslovni ugled, već suprotno, da su imali nameru da poboljšaju status zaposlenih, ali i da pokušaju da izvrše određena poboljšanja kod poslodavca, tako da su namere bile pozitivne, a ne negativne prema poslodavcu”, kazao je agenciji Beta advokat Vučinić.

On je rekao da će odbrana tu presudu dobiti i u pisanoj formi, kao i da je prvostepena presuda donesena na osnovu činjenica i dokaza, te da drugostepena odluka ne može biti drugačija.

“Smatram da je sud doneo jedinu ispravnu odluku, utemeljenu na činjenicama”, rekao je on i dodao da je postupak vođen “prilično temeljno”.

Jura je tužila dvojicu sindikalaca na osnovu onoga što su govorili na konferencijama za medije i u izjavama za regionalne portale.

Zbog tvrdnje da je iznosio poslovne tajne i narušavao ugled firme, Stojanović je otkaz dobio pre više od godinu dana i taj postupak pred sudom skoro nije makao sa početka, jer je glavni svedok u inostranstvu.

Stojanović, koji sada živi od 9.000 dinara koje mu Jura mesečno uplaćuje, govorio je o raznim nepravilnostima prema kolegama i zalagao se za njihov bolji status u kompaniji.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar