Radnici Zastava oružje podneli krivičnu prijavu protiv predsednika Nadzornog odbora

Radnici fabrike Zastava oružje podneli su krivične prijave protiv Ivice Marjanovića, predsednika Nadzornog odbora Zastava oružje AD zbog zloupotrebe službenog položaja, saopštila je danas Sindikalna organizacija te fabrike.

Prijave su podnete zbog propuštanja izvršenja službene radnje „jer tokom decembra 2022. godine nije sazvao sednicu Nadzornog odbora na kojoj bi bio izabran generalni direktor fabrike, kao i zbog toga što je prekoračio granicu službenih ovlašćenja tako što je, protivno svojim ovlašćenjima, nalagao generalnom direktoru kupovinu zaštitne opreme od dobavljača po duplo većim cenama, zbog čega je fabrika oštećena za više miliona dinara“.

Vanredna sednica Skupštine Društva koja je bila zakazana za 15.05.2023. godine odložena je za 19.05.2023. godine, zbog sprečenosti predstavnika Ministarstva odbrane da prisustvuje sednici Skupštine.

Na Skupštini će biti razmatrane tačke dnevnog reda koje se tiču trenutne situacije u fabrici Zastava oružje „koja se suočava sa najtežim periodom u svom poslovanju, posle bombardovanja fabrike 1999. godine, a koja se ispoljava u velikoj neuposlenosti kao i u krizi likvidnosti fabrike“.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar