Brnabić sa sindikatima u kulturi: Cilj – poboljšanje uslova rada radnika u kulturi

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je, nakon jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima reprezentativnih sindikata u kulturi, da obe strane imaju isti cilj – a to je poboljšanje uslova rada radnika u kulturi u Srbiji.
Brnabić je rekla da je jedan od prioriteta rada Vlade Srbije očuvanje oblasti kulture kako bi se naše znamenitosti i bogatstvo sačuvali za buduće generacije, prenela je Vlada u saopštenju.
Ona je napomenula da je vlada spremna da pomogne radnicima u kulturi i da će se razgovori nastaviti naredne nedelje, nakon internih konsultacija članova sindikata.
Predstavnici sindikata kulture, na čelu sa predsednicom Samostalnog sindikata kulture Srbije Draganom Đorđević, kako se dodaje u saopštenju, istakli su da su uvek za rešavanje otvorenih pitanja kroz razgovor i dijalog.
Umetnici i kulturni radnici više puta su organizovali proteste ispred Vlade Srbije i Ministarstva kulture, između ostalog, sa zahtevima za pravovremeno raspisivanje konkursa i sprečavanje zloupotrebe budžeta kroz protivpravno dodeljivanje sredstava kroz diskrecioni fond.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar