Prvomajske akcije u više gradova Srbije, delenje Prvomajskog proglasa i promotivnih materijala i razgovori sa građanima

Savez samostalnih sindikata Srbije će, različitim manifestacijama, obeležiti Prvi maj
u više gradova Srbije, postavljanjem štandova na otvorenom, na trgovima i mestima gde se okuplja najviše ljudi, gde će razgovarati o problemima radnika u Srbiji i gorućim društvenim problemima.

Osim u Beogradu, Međunarodni dan rada biće obeležen i u Subotici, Kruševcu i drugim gradovima, gde će biti organizovana okupljanja sindikalnih predstavnika, koji će građane upoznati sa radom sindikata i radničkim pravima.

Skup u Beogradu, pod nazivom “Udružimo se u borbi za radnička prava” biće održan na Adi Ciganliji, kod tornja i počeće u 11 časova a predstavnici Saveza samostalnih sindikata Beograda će sa građanima, između ostalog, razgovarati o značaju članstva u sindikatu, perspektivama tržišta rada, penzionoj politici, predlozima izmena i dopuna Zakona o radu, zaštiti prava radnika…

Savez samostalnih sindikata Srbije za grad Kruševac i opštine Brus,Ćićevac i Varvarin već 29. aprila počinje sa obeležavanjem Prvomajskih praznika.
Večeras u 19 časova će, u Legatu Milića od Mačve, biti otvorena Prvomajska izložba, kada će se obratiti predsednik tog sindikata Saša Nešić.
Na sam Prvi maj biće tradicionalno organizovan Uranak na Bagdali. Polazak povorke zakazan je za 6,30 časova sa platoa Trg Kosovskih junaka, a centralno mesto okupljanja je u 7 časova kod spomenika Radu na Bagdali, gde će biti organizovan i kulturno umetnički program.

I Savez samostalnih sindikata grada Subotice će 1. maja, na Paliću, postaviti štand, sa kojeg će građanima biti deljen promotivni materijal i Prvomajski proglas.

Članovi tog sindikata i Sekcije mladih Subotice imaće na sebi kačkete i majice, na kojima će pisati “I ti si sindikat”.

Related Articles

Responses

Ostavite komentar